Grootste cruiseschip ter wereld meert af in Rotterdam

IMG_20160609_125632In de nacht van maandag op dinsdag is het grootste cruiseschip ter wereld in Rotterdam afgemeerd. De Oasis of the Seas voer rond 01.30 uur de haven binnen en meerde af aan de Wilhelminakade, onder grote belangstelling van kijklustigen op de Erasmusbrug en de kades langs de Maas.

Het cruiseschip is 362 meter lang en 60 meter breed en heeft 5400 passagiers en 1500 bemanningsleden aan boord.  Ze zijn in Rotterdam van boord gegaan. In totaal kan de reus 6300 passagiers en 2400 bemanningsleden herbergen. ‘Heel leuk dat het schip in het centrum van Rotterdam komt te liggen, want dart zie je daar zelden’, zei de woordvoerder van het Havenbedrijf. ‘Zulke schepen komen meestaal alleen maar op de Maasvlakte.’ Het schip blijft twee weken in Nederland. Het wordt voor onderhoud naar een werf in het Botlekgebied gevaren. De Keppel-Verolmewerf heeft een droogdok dat groot genoeg is om de zeereus te kunnen behappen. Daar krijgt het schip een nieuw motor en nieuwe vloerbedekking. Volgens de planning zal het cruiseschip op 14 oktober Rotterdam verlaten.

Lees ook:Koningin doopt cruiseschip Eurodam
Lees ook:Rotterdam verwelkomt cruiseschip Eurodam
Lees ook:Vrachtschip gezonken in Markermeer
Lees ook:Vissersboot vastgelopen voor kust bij Petten
Lees ook:Koningin doopt Koningsdam, het nieuwste cruiseschip Holland America Line

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>