Vissersboot vastgelopen voor kust bij Petten

Noord_Holland-Position[1]Voor de Noord-Hollandse kust bij Petten is een Belgische vissersboot vastgelopen op een strekdam. De dam ligt tegenover het botenhuis van de reddingsmaatschappij KNMR bij het punt ‘Dijk te kijk’, zo’n 40 meter uit de kust. Het schip ‘Zeldenrust’ (vissersschip Z75) kwam in de problemen, nadat een vissersnet in de schroef was terechtgekomen. Dor de hevige branding en de harde wind kunnen hulpdiensten niet bij het schip komen. Update: zondag 20 oktober is het schip nog steeds niet vlot getrokken.

Het schip is met drie opvarenden stuurloos op de stenen gestrand. Omdat de kust bij Petten ondiep is, moet een sleepboot daar circa 1.800 meter van de kustlijn vandaan blijven. De hulpboot heeft een sleeplijn van 1.200 meter en kan daarmee dus niet dicht genoeg bij de vissersboot komen. De ‘Zeldenrust’ lekt diesel. De drie bemanningsleden lopen geen gevaar. De kustwacht houdt een helikopter stand-by voor het geval de toestand verergert. Eind van de middag is het hoogwater. Er wordt op gehoopt dat het schip dan makkelijk kan worden losgetrokken.

Lees ook:Lege veerpont zinkt bij Texel
Lees ook:Vrachtschip gezonken in Markermeer
Lees ook:Vrachtschip gestrand bij Wijk aan Zee
Lees ook:Oude reactor Petten gaat dicht
Lees ook:Grootste cruiseschip ter wereld meert af in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>