Expositie gevonden voorwerpen in de trein op Amsterdam Centraal

ns-logoDe NS opent donderdag 12 december een expositie op spoor 2 van het Centraal Station in Amsterdam met in de trein achtergelaten voorwerpen. Jaarlijks blijven bij de NS 80.000 voorwerpen liggen. Hoewel altijd wordt geprobeerd om de rechtmatige eigenaar op te sporen, lukt dat in 55 procent van de gevallen niet. Die voorwerpen worden na drie maanden verkocht of gerecycled. Tot en met zaterdag worden op Amsterdam Centraal de meest uiteenlopende voorwerpen getoond: speciale items die de medewerkers van het depot gevonden voorwerpen in de loop der jaren hebben verzameld.

Zo is er een kunstbeen te zien, een eerste communiejurkje uit de jaren 50, een koffer vol nepgeld en een doos met duizend gouden ringen. Naast de expositie is er een pop-up store. De opbrengst van de verkoop gaat naar Natuur & Milieu. Aankomend kunstenaars van de Academie Artemis hebben gevonden voorwerpen een tweede leven gegeven en worden te koop aangeboden. Bijvoorbeeld jassen en tassen van handschoenen, een tot boekenplank getransformeerd skateboard en een knuffelkonijn van jassen, tassen, broeken, sportkleding en handdoeken.

Lees ook:Nederland smerigste land van Europa
Lees ook:Spullen Juliana onder de hamer
Lees ook:Amsterdam: Leidsepleinbuurt afgezet vanwege ‘explosief’
Lees ook:Gedichtendag 2008
Lees ook:Eerste kievitsei 2009 gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>