Sneeuw veroorzaakt drukste spits ooit

Het werd al verwacht, maar het kwam ook uit: sneeuw heeft dinsdagochtend 15 januari geleid tot de drukste spits ooit: 1007 kilometer file. Die stond niet alleen op snelwegen en N-wegen, maar ook op lokale wegen Dat zegt de ANWB. Rond 08.15 uur werd het record van 989 kilometer uit 1999 gebroken; even ging de barrière van 1000 kilometer eraan. Het heeft stevig gesneeuwd en doordat het vriest, is het glad. Vooral in het westen, midden en zuiden van het land stonden volgens de ANWB hier en daar ‘monsterfiles’, zoals op de snelweg Den Haag-Utrecht: bij het Prins Clausplein stond het verkeer rond 10 uur helemaal stil. Er viel zoveel sneeuw dat het voor sneeuwruimers ondoenlijk was te strooien.

 

 Ook op de A6 bij Almere waren tegen tienen nog veel problemen en bij Den Bosch, al wordt het daar minder. In Den Haag hebben een aantal middelbare scholen sneeuwvrij, omdat veel mensen de school niet kunnen bereiken vanwege de sneeuw. In het noorden waren niet veel problemen. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten vanavond in het zuiden de spits te mijden: onder de lijn Zeeland-Twente worden vanwege de sneeuw in de loop van de dag nieuwe problemen verwacht. De komende uren trekken de sneeuwbuien vanuit de Randstad naar Noord-Brabant en Limburg. Schiphol heeft de hele dag te kampen met vertragingen en annuleringen, omdat vliegtuigen voor vertrek ijsvrij moeten worden gemaakt. Ook de NS, die met een aangepaste dienstregeling rijdt, kampt met problemen op verschillende trajecten.

Lees ook:Problemen op de weg en het spoor door sneeuw en gladheid
Lees ook:Dinsdag enorm drukke ochtendspits verwacht door sneeuw
Lees ook:Extreem weer op komst
Lees ook:Problemen op de weg door sneeuw en gladheid
Lees ook:Files verwacht tijdens Tweede Kerstdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>