Problemen op de weg door sneeuw en gladheid

Sneeuw en gladheid zorgen voor problemen op de Nederlandse wegen. Niet omdat er op dit moment sneeuw valt, maar omdat de wind oude sneeuw opjaagt. In Flevoland en sommige delen van het noorden van het land was het glad door sneeuw en bevriezing. Automobilisten hebben last van sneeuw dat de weg opwaait; dat zorgde voor tientallen aanrijdingen en slippartijen. De A6 in Flevoland was tijdens de ochtendspits afgesloten vanwege opgewaaide sneeuw. Dat leidde tot slippartijen en aanrijdingen.

Op de A15 richting Rozenburg, bij Rotterdam-Charlois, botsten door de gladheid zeker tien auto’s op elkaar, maar niemand raakte gewond. In Zuid-Limburg is de A2 afgesloten tussen knooppunt Kruisdonk en Meerrsen. Dinsdagochtend werd een gat ontdekt in het wegdek van ruim één meter. Onder de weg ligt een rioleringsbuis, maar het is nog niet bekend of die ook beschadigd is. Rijkswaterstaat verwacht tot donderdagochtend 06.00 uur nodig te hebben voor herstelwerkzaamheden. In de noordelijke helft van het land blijft het licht vriezen. De wind waait stevig vanuit het oosten en kan sneeuw blijven opstuiven. In het zuiden gaat het vanmiddag licht sneeuwen; later in de middag ook in het midden van het land. In het zuiden stijgt de temperatuur tot +2 graden: sneeuw kan daar overgaan in motregen, dat lokaal kan zorgen voor ijzel.

Lees ook:Problemen op de weg en het spoor door sneeuw en gladheid
Lees ook:KNMI: code geel, zaterdag mogelijk glad
Lees ook:Tweede witte kerst op rij
Lees ook:Dinsdag enorm drukke ochtendspits verwacht door sneeuw
Lees ook:Chaos door sneeuw valt mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>