Chaos door sneeuw valt mee

Het heeft in het hele land gesneeuwd, maar de voorspelde chaos in het verkeer valt mee. Weeronline waarschuwde voor ‘totale ontwrichting’ van het wegverkeer, maar de sneeuw kwam vrijdagochtend later dan verwacht. Waar de sneeuw viel, ontstonden files, eerst vooral in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, later ook in Arnhem en Nijmegen. Op het hoogtepunt stond er 180 kilometer file, ongeveer drie keer zoveel als anders op vrijdag, aldus de ANWB. Volgens het KNMI kan de sneeuw tot in de middag aanhouden: lokaal kan dat leiden tot een pak sneeuw van 15 centimeter. In het westen van het land staat een vrij harde wind.

Rijkswaterstaat constateerde dat automobilisten goed rekening houden met het weer. Hier en daar wat  blikschade, maar over het algemeen stroomt het verkeer door, zei een woordvoerder. Het treinverkeer had vrijdagochtend vroeg nog geen last van de sneeuw, maar ‘het blijft vandaag spannend want met dit weer is de kans op storingen groot’, aldus een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer is wel beperkt. Sneeuw en sterke wind hebben sterke invloed op het vliegverkeer: op Schiphol zijn uit voorzorg 150 vluchten geannuleerd. Ook op andere Europese luchthavens zijn minder vluchten door de sneeuw. Met name in het midden en het zuiden van het land blijft het tot het lang doorsneeuwen. Het KNMI waarschuwt voor extreem weer tot ver in de middag in Flevoland, Utrecht, Gelderland en Limburg. In de rest van het land is het ergste naar verwachting tussen 13 en 14 uur voorbij.  In Gelderland reden ‘s morgens geen bussen van Syntus: volgens de ov-organisatie is het te gevaarlijk op de weg.  Ook op andere plaatsen zijn problemen in het stad- en streekvervoer. In Amsterdam tijden bussen, trams en metro’s met een kwartier vertraging. Vrijdagnacht wordt strenge vorst verwacht.

Lees ook:Vrijdag gladheid in avondspits
Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland
Lees ook:Chaos door sneeuw in zuidoosten Nederland
Lees ook:Dooi zet door – treinverkeer op orde
Lees ook:Sneeuw verlamt Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>