Brand in trein tussen Breukelen en Abcoude

Tussen Breukelen en Abcoude is woensdagmiddag brand in een trein uitgebroken. Er zijn geen gewonden gevallen. Drie jongens zijn aangehouden: zij zaten vlakbij de plek waar de brand uitbrak. De trein was onderweg van Utrecht naar Schiphol. De trein staat stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Abcoude en Loenersloot. De machinist hoorde een knal en zette de trein stil. Daarna kwam er vrij snel rook de cabine is, vertelde een brandweerman.

Vanwege de knal onderzoekt de politie of er vuurwerk in de trein is afgestoken. Alle passagiers – circa negentig – zijn veilig uit het voertuig gehaald. Zij zijn met bussen naar Schiphol en Amsterdam-Centraal vervoerd. Op dit moment is geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Amsterdam. Reizigers moeten omrijden via Hilversum. Het is nog niet duidelijk hoe lang dat gaat duren.

Lees ook:Brand aankomsthal Schiphol
Lees ook:Tot morgen geen treinen Zwolle-Amersfoort
Lees ook:Treinverkeer Randstad een puinhoop
Lees ook:Dubbel ongeval op spoor Breda-Tilburg
Lees ook:Groningen: trein botst op kudde jonge koeien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>