Dam tot Damloop 2010

Zondag 19 september 2010 klinkt het startschot voor één van de grootste hardloopevenementen ter wereld, de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam (editie 2013: klik hier). Op de Prins Hendrikkade verschijnen 35.000 hardlopers aan de start voor de 26e editie, waaronder enkele wereldtoppers. Via de IJtunnel leggen ze 10 Engelse Mijl af naar de Dam in Zaandam, aangemoedigd door een slordige 200.000 toeschouwers. Tientallen muziekbands langs het parcours zorgen voor een enorme happening.

De inschrijvingen zijn gesloten, want de limieten (er zijn meerdere afstanden) zijn bereikt. Om een vlotte doorstroming te bereiken, starten de lopers gefaseerd in een flink aantal startgroepen: de deelnemers staan per categorie opgesteld in een startvak op de Prins Hendrikkade. Zo snel mogelijk na het vertrekken van de laatste startgroep wordt het gebied weer vrijgegeven voor het verkeer. De finish is op de peperstraat voorbij de Dam in het centrum van Zaandam. Daar krijgen de deelnemers een medaille, een AA drankje en een Sultana. De kleding ligt klaar op de Vermiljoenweg. Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in Sporthal De Vang. Samen met de Dam tot Dam Wandeltocht, de Dam tot Dam FietsClassic en de Mini Dam tot Damloop vormt de hardloopwedstrijd het Dam tot Dam weekend, waarin Stichting Sportevenementen Le Champion 55.000 mensen in beweging weet te zetten.

Lees ook:Dam tot Damloop 2013
Lees ook:Dam tot Damloop 2014
Lees ook:Dam tot Damloop 2015 – hardlopen van Amsterdam naar Zaandam
Lees ook:Dam tot Dam Weekend 2012
Lees ook:Dam tot Dam Loop 2014 – van Amsterdam naar Zaandam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dam tot Damloop 2010

  1. melissa

    verschrikkelijk die dam tot dam loop! het is belachelijk dat het in amsterdam word gehouden, ga lekker in de natuur lopen als je dat wil! mensen willen gewoon naar huis kunnen en weg kunnen! bij mij huis kan momenteel geen enkele ziekenwagen komen als er nood is! afschaffen of verplaatsen.

      /   Reply  / 
  2. Tom Smit

    Hallo Melissa! Heb je me gezien toen ik bezig was met mijn toptijd? Heb nog gezwaaid naar je! Groetjes, en tot volgend jaar.
    P.S. Hoop dat je de volgende keer wel wat meer gaat supporten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>