Dam tot Damloop 2014

Zaterdag 20 en zondag 21 september beleven Amsterdam en Zaandam het Dam tot Dam Weekend, met zondag als hoogtepunt de 30e editie van de Dam tot Damloop (2015: klik hier), één van de grootste hardloopevenementen ter wereld, van de Dam in Amsterdam naar de Dam in Zaandam. De start is om 10.19 uur op de de Prins Hendrikkade, de vrouwen starten traditiegetrouw 6.04 minuten eerder. Zondag verschijnen 55.000 hardlopers aan de start en leggen via de IJtunnel leggen 10 Engelse Mijl af naar de Dam in Zaandam, aangemoedigd door ruim 250.000 toeschouwers en tientallen muziekbands langs de route.

Zaterdag leggen ruim 16.000 wandelaars over hetzelfde parcours verschillende afstanden af tijdens de 11e Dam tot Dam Wandeltocht. Nadat ze allemaal binnen zijn, begint de eerste Damloop by Night: maximaal 15.000 hardlopers rennen 4 Engelse mijl door de verlichte straten van Zaandam. Zondagochtend vroeg verschijnen 6.000 fietsers aan de start van de Dam tot Dam FietsClassic. Om bij de loop op zondag gladjes telaten verlopen, starten de lopers gefaseerd: ze staan per categorie opgesteld in startvakken op de Prins Hendrikkade. Net als vorig jaar staat in Zaandam het Dam tot Dampark, waar alle deelnemers na hun race terechtkunnen voor een drankje en een hapje en muzikaal vertier. De Dam in Zaandam is ingericht als feestplein, met ‘s ochtends de Mini Dam tot Damloop.

Lees ook:Dam tot Dam Loop 2014 – van Amsterdam naar Zaandam
Lees ook:Dam tot Damloop 2015 – hardlopen van Amsterdam naar Zaandam
Lees ook:Dam tot Damloop 2011
Lees ook:Dam tot Damloop 2013
Lees ook:Zondag 18 september: 32e Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>