Wereldhavendagen Rotterdam 2010

Vrijdag 3 tot en met zondag 5 september 2010 staat Rotterdam in het teken van de 33e editie van de Wereldhavendagen (editie 2013: klik hier): de bezoeker krijgt alle facetten van de haven te zien, met dit jaar als thema ‘bereikbare toekomst’. Haven(-gerelateerde) bedrijven presenteren zich op de kades met havenmateriaal, grote kranen, innovatieve projecten, nautische demonstraties en schepen die kunnen worden bezichtigd. Er is een werk –en carrièreplein, er zijn kinderactiviteiten en excursies: minireisjes per boot, bus, trein of vliegtuig bij uiteenlopende bedrijven.

 

Vrijdagmiddag vindt het startschot plaats met een show op de Maas en afsluitend vuurwerk. De opening vindt plaats met honderd prille bruidsparen die massaal nog een keer in het huwelijksbootje stappen. Zaterdagmiddag begint om 13.15 uur de jaarlijkse Maasrace, een 16 kilometer lange sloepenrace. Dit jaar is de race landelijk genomineerd voor damesteams. Start is over de volle breedte van de Maas ter hoogte van de Wilhelminakade. Zaterdagavond is er op de Wilhelminapier, Willemskade en Erasmusbrug een avondprogramma, met Alain Clarke in het hoofdprogramma en opnieuw een spectaculair vuurwerk op de Maas. Zondagmiddag begint om 13.30 uur vindt vanaf de Wilherlminapier voor de 7e keer de motorsloepen parade: een grote vloot motorsloepen –en vletten.

Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2011
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2014
Lees ook:Havendagen Zierikzee 2012
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2012
Lees ook:Havendagen Zierikzee 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>