Wereldhavendagen Rotterdam 2012

Vrijdag 7 tot en met zondag 9 september 2012 beleeft Rotterdam de 35e editie van de Wereldhavendagen (editie 2013: klik hier). Havenbedrijf Rotterdam, de hoofdsponsor, bestaat 80 jaar en daarnaast is het 175 jaar geleden de Mariniers hun thuisbasis in Rotterdam vestigden. Alle reden voor een feestelijk thema: ‘Er zit muziek in de haven’. Het hele weekend staat in het teken van muziek. Dit jaar wordt samengewerkt met het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. Zo is er vrijdagmiddag de opening op de Maas met een muziekspektakel en dansers van Codart, de Hogeschool voor de kunsten. Zaterdag is er voor het eerst een Musical op de Maas, met afsluitend vuurwerk.

 

 

Op de kades zijn drie dagen lang doorlopend muziekprogramma’s. Indrukwekkende schepen doen Rotterdam aan en kunnen worden bezichtigd, waaronder een aantal marineschepen. De Koninklijke Marine geeft vliegend en varend acte de présence en staat in het teken van ‘Van Sjanghai naar Rotterdam. Onderweg van de grootste haven ter wereld, Sjanghai, naar de grootste van Europa, Rotterdam, is een veilige doorvaart voor de wereldhandel over zee niet gegarandeerd. De marine zet zich daar al honderden jaren voor in en dat laat dat in Rotterdam zien met demonstraties en een activiteitenkamp. De havenbedrijven presenteren zich op de kades langs de Nieuwe Maas met uiteenlopend havenmaterieel, grote kranen en lopende innovatieve projecten. Demonstraties op het water brengen de haven naar de stad: ‘de Maas als podium’, goed te zien vanaf een tribune op de Wilhelminapier. Op zaterdagmiddag strijden zo’n 70 sloepen tegen elkaar tijdens  de 18e Maasrace. Er zijn ook dit jaar weer bijzondere excursies door het havengebied: per boot, bus, trein, fiets of helikopter, van raffinaderijen en overslagbedrijven tot natuurgebieden. Door het centrum van de stad loopt zaterdag en zondag een maritieme wandelroute van het Centraal Station naar de Erasmusbrug, met havenkunst, muzikaal vertier en havengerelateerde kinderactiviteiten.

Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2011
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2014
Lees ook:Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2010
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>