International Water Week in RAI Amsterdam

IMG_20160511_174002Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november komen 25.000 experts op het gebied van water uit 140 landen naar het RAI Convention Center voor de Amsterdam International Water Week (AIWW), de belangrijkste wereldwijde conferentie voor watervraagstukken. Het is na 2011 en 2013 de derde keer dat het watercongres in de RAI plaatsvindt.

Er leven een paar grote waterkwesties in de wereld: watertekort en wateroverlast, beiden door toedoen van klimaatverandering, watervervuiling en overmatig watergebruik. Ook afvalwater komt aan de orde. Het Amsterdamse Waternet toont in de RAI hoe water en riolering in de hoofdstad een gesloten systeem vormen, hoe water, grondstoffen en energie uit het rioolslib worden gehaald en hoe er uiteindelijk weer vers drinkwater ontstaat.

Volgens Stefan Mol van Waternet zou dat overal ter wereld moeten gebeuren: ‘We moeten af van het wegspoelen van waardevolle stoffen.’ Het is na 2011 en 2013 de derde keer dat het watercongres in de RAI plaatsvindt. tegelijkertijd vindt Aquatech plaats, een vakbeurs voor watertechnologie, van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november.

Lees ook:Museum Boijmans Rotterdam kampt met wateroverlast
Lees ook:Amsterdam City Swim 2015
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: ‘Overspoeld’ toont de stormvloed van 1916
Lees ook:Extreem weer: code oranje in Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht
Lees ook:Friese gemalen dicht voor ijsvorming

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>