Wandeltochten: wandelend het nieuwe jaar in

Een goed begin van het nieuwe jaar is actief meedoen aan wandeltochten (2015: klik hier). Die zijn er het hele jaar door, in januari met namen als ‘Nieuwjaarsloop’, Oliebollenwandeltocht’, ‘Snertwandeling’, ‘Pannenkoekentocht’, of ‘Winterwandeling’. Wie na copieuze kerstdissen, schalen vol oliebollen en overdadige hapjes op nieuwjaarsrecepties wat aan lijf en leden wil werken, doet er goed aan te wandelen.

 

Langdurig stilzitten is slecht voor het lichaam. Het brein gaat achteruit: dat is normaal bij ouder worden, maar de kans op dementie kan worden verkleind door actief te bewegen. Het weer is zacht met iets hogere temperaturen dan normaal en het regent de komende dagen amper, dus alle reden om eropuit te trekken. De wandelagenda van het Landelijke Wandelprogramma biedt alle wandeltochten van de wandelsportorganisatie KNBLO). Rennen kan natuurlijk ook: het eerste grote hardloopevenement van het jaar is de Egmond Halve Marathon op zondag 13 januari.

Lees ook:Hittegolf op komst
Lees ook:Winter in aantocht met nachtvorst en sneeuw
Lees ook:Koning Winter deelt voorzichtig eerste tikje uit
Lees ook:Bomen al vroeg aan de herfst begonnen
Lees ook:Wereld Alzheimer Dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>