Wandelen is gezond en goedkoop!

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het nieuwe jaar beginnen met goede voornemens: wie doet dat niet? Diëten, stopen met roken, minder drinken, meer sporten: alles goed en wel, maar daarbij is één ding onmisbaar: discipline. Om het ook echt te gaan doen. En om het vol te houden. Één activiteit springt eruit, omdat die makkelijk en goedkoop is: wandelen. Je hoeft er weinig extra’s voor te doen: je doet je schoenen en je jas aan, stapt de deur uit en wég ben je. ‘Dagelijks een half uurtje wandelen, daar kan geen pil tegenop’, aldus gezondheidsnet. ‘Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter, je gewicht, hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, ze gaan er allemaal op vooruit. En het is goed voor je humeur.’ Zeker als je het niet alleen doet.

Wandelsportorganisatie KNBLO biedt een landelijk wandelprogramma, met een agenda, routes, tips, reizen en ander nieuws, net als de wandelstartpagina (beiden voor binnen- en buitenland). De ANWB heeft een uitgebreide site, ANWB Wandelen. Ook de NS heeft een site met wandeltochten, NS wandeltochten: wandelroutes van station naar station. De site eropuit.nl biedt 46 gratis wandelroutes. Natuurmonumenten biedt wandelroutes door natuurlandschappen. Populair zijn meerdaagse wandeltochten, zoals vierdaagsen, meestal vanaf half april, als het lente is. Populair bij kinderen is de avondvierdaagse, meestal in mei/juni.  Máár: je kunt natuurlijk altijd direct zelf op pad. Daarvoor hoef je alleen maar je eigen voordeur achter je dicht te trekken en wég ben je! Heb je lang niet gewandeld: loop dan niet te hard van stapel, dan moet je dat rustig opbouwen. De site wandeltraining.nl gaat uitgebreid in op alles dat met lopen en gezondheid te maken heeft.

Lees ook:Wandeltochten: wandelend het nieuwe jaar in
Lees ook:Kilometerheffing splijt Nederland in tweeën
Lees ook:Verzamelaars Jaarbeurs in Utrecht
Lees ook:Meubelboulevards open op Tweede Kerstdag
Lees ook:Nederlanders gek op bedrijfsuitje – slijmen bij de baas taboe tijdens uitje, borrel een vereiste

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wandelen is gezond en goedkoop!

  1. Irene den Ouden

    Dank voor dit mooie overzicht! Wij hebben nóg een mooie tip voor jullie lezers: DeWandeldate is een datingsite speciaal voor wandelliefhebbers. Voor singles (alleenstaanden) op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt. Wat is er mooier dan te kunnen wandelen met je eigen partner? Dan wordt het wel heel gemakkelijk om ‘s avonds even te gaan, of in het weekend, of zelfs ene wandelvakantie te boeken samen! En zo blijf je samen gezond!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>