Huldiging Olympiërs: dinsdag in Amsterdam en woensdag in Den Haag

IMG_20160525_120353De Olympische sporters worden direct na hun terugkeer uit Brazilië gehuldigd: dinsdag door het publiek in Amsterdam en woensdag door de regering en de koning in Den Haag. Dinsdagmiddag worden de oranje atleten verwacht op een groot podium op een plein voor de Amsterdamse RAI. Criticasters begrijpen niet waarom ze niet naar het Olympisch Stadion gaan: naar het schijnt zou de locatie voor de RAI meer publiek kunnen behappen.

De NOS doet vanaf 13.40 uur rechtstreeks verslag, vanaf het moment van aankomst op Schiphol, de rit naar de RAI in een open bus en de huldiging op het plein. De presentatie is in handen van Dione de Graaff. Woensdag gaan de medaillewinnaars eerst langs bij premier Mark Rutte op het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Daarna gaan ze naar de Ridderzaal, met toespraken van onder andere de premier en minister Schippers en wellicht de uitreiking van lintjes aan gouden medaillewinnaars – iets dat voorgaande edities ook gebeurde. Daarna fietsen de sporters naar paleis Noordeinde, waar de koning op hen wacht. De NOS doet ook van deze dag rechtstreeks verslag, vanaf 13,30 uur, met Herman van der Zandt als presentator.

Lees ook:Huldiging medaillewinnaars dinsdag in Den Haag
Lees ook:Huldiging medaillewinnaars woensdag in Den Haag
Lees ook:Huldiging paralympiërs woensdag 21 september in Den Haag
Lees ook:Huldiging olympische sporters maandag in Assen
Lees ook:Koningin en premier ontvangen medaillewinnaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>