Koningin en premier ontvangen medaillewinnaars

Woensdag 23 maart 2010 ontvangen koningin Beatrix en premier Balkenende de medaillewinnaars van de Olympische Winterspelen in Vancouver (2014: klik hier). Alle winnaars, coaches en begeleiders verzamelen zich bij de Ridderzaal en worden ontvangen door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vervolgens ontvangt de koningin ontvangt hen op Paleis Huis ten Bosch. Daarna rijden de sporters onder begeleiding van muziek in een open koets door de Haagse binnenstad.

Bij het paleis worden speciale vakken voor de toeschouwers gemaakt. Langs de route worden mensen opgeroepen om de vlag uit te hangen. Op het plein lopen de winnaars onder een erehaag naar de Ridderzaal. Daar vindt na de rijtour een officiële huldiging plaats. Daar zullen onder ander de premier en Erica Terpstra van NOC*NSF de winnaars toespreken. Ook die bijeenkomst, tussen 13.15 en 14.15 uur, is live te volgen bij de NOS.

Lees ook:Huldiging medaillewinnaars woensdag in Den Haag
Lees ook:Huldiging medaillewinnaars dinsdag in Den Haag
Lees ook:Gouden Olympiërs geridderd
Lees ook:Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag 2014
Lees ook:Huldiging Olympiërs: dinsdag in Amsterdam en woensdag in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>