AFAS Tennis Classics in Apeldoorn: oud-tennissers van wereldniveau

Gelderland-PositionDonderdag 26 tot en met zondag 29 november  is Omnisport Apeldoorn het domein van de 14e editie van de AFAS Tennis Classics (2016: klik hier), het tennis-toernooi met toppers van weleer uit binnen- en buitenland, die ooit GrandSlam finales bereikten of wonnen, op de eerste plaats van de wereldranglijst stonden of de Davis Cup veroverden.

Tot en met 2010 was Eindhoven de speelplek, maar in 2011 is het toernooi naar Apeldoorn verhuisd. Er wordt vier dagen gespeeld volgens Robin Round: een poule-systeem met twee poules van drie spelers die ieder tegen elkaar spelen. De poule-wedstrijden zijn donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag vanaf 17.00 uur. Zondag spelen de nummers twee van elke poule tegen elkaar om de derde en de vierde plaats en aansluitend spelen de poule-winnaars de finale. Alle wedstrijden bestaan uit twee sets, met een ‘Champions tiebreak’ om de wedstrijd bij een 1-1 stand in sets te beslissen. Die tiebreak geldt dan als een derde set.

Lees ook:AFAS Tennis Classics 2014 in Omnisport Apeldoorn
Lees ook:AFAS Tennis Classics 2013 in Apeldoorn
Lees ook:AFAS Tennis Classics in Apeldoorn
Lees ook:Oud-tennisprofs op AFAS Tennis Classics 2011
Lees ook:EK badminton in Almere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>