Koning opent Homeless World Cup in Amsterdam

19064-voetbalZaterdag 12 september opent koning Willem-Alexander de 13e editie van de Homeless Worldcup straatvoetbal in Amsterdam. Tot en met 19 september is op het Museumplein achter het Rijksmuseum een speciaal stadion opgezet waar teams uit de hele wereld deelnemen aan het wereldkampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuisloze mannen en vrouwen.

Het WK is in 2003 ontstaan en uitgegroeid tot een multicultureel voetbalevenement met zo’n 500 deelnemers uit 49 landen. Eerdere edities vonden plaats onder de Eiffeltoren in Parijs en op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Straatvoetbal is voor velen niet alleen een uitlaatklep: het WK is ‘life changing‘ en biedt dak- en thuislozen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan. Domper op de feestvreugde is het wegblijven van het team uit Nigeria, omdat zij de voor visa benodigde paperassen niet op tijd rond wisten te krijgen.

Lees ook:Evoluon vanwege St Patrick’s Day groen uitgelicht
Lees ook:Festival Oude Muziek in Utrecht
Lees ook:Roparun 2011 eindigt in Rotterdam
Lees ook:Roparun 2014 met Pinksteren
Lees ook:Wereld Muziek Concours Kerkrade 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>