Meifestival Wijk aan Zee 2015

Woensdag 13 tot en met zondag 17 mei beleeft Wijk aan Zee (ten noorden van de Hoogovens) voor de 24e keer het Meifestival, als jaarlijkse start van het zomerseizoen (2016: klik hier). Het dorp achter de duinen viert vijf dagen feest met een dag- en een avondprogramma, met een braderie, kermis en een feesttent met (gratis) live optredens.

Vast onderdeel van het Meifestival is de wedstrijd Spijkerbroekhangen in de feesttent: iedereen kan een gooi doen naar de eretitel ‘Spijkerbroekenhangchamp’ en prijzen winnen. Op Hemelvaartsdag is de jaarlijkse braderie, de 23e Meifestival Sponsorloop en zijn er oud-Hollandse spelen als katknuppelen (voor dierenvrienden: de kat is van pluche) en ‘Waar schijt de koe’.  Het wordt ook wel ‘schijt je rijk’ of ‘kak in het vakje’ genoemd en is op veel braderieën een vast onderdeel; de opbrengst gaat meestal naar een goed doel.

Vrijdag is de dorpsweide het domein van voetbaltoernooi Rens Acda Cup en kosten alle attracties op de kermis één euro tijdens de kindermiddag. Zaterdag is het voor de vierde maal Rock’n Roll Beach Day en wordt het dorp overspoeld door Amerikaanse auto’s en motoren en zijn er diverse Rock ‘n Roll-bands. Zondag is er een oecumenische viering in de feesttent en staat gezondheid centraal: ‘Proost op je gezondheid’.

Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee – opening zomerseizoen
Lees ook:Woensdag 4 – zondag 8 mei: Meifestival Wijk aan Zee
Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee
Lees ook:Indoor kermis Apeldoorn en Almelo
Lees ook:Laatste dahliacorso Lemelerveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>