Eneco Tour 2014

Maandag 11 augustus klinkt in Terneuzen het startschot van de negende editie van de Eneco Tour, de jaarlijkse meerdaagse wielerronde door Nederland en België kort na de Tour de France. Na de ploegenpresentatie op zondag 10 augustus rijdt het wielerpeloton de dag erop door Zeeuws-Vlaanderen, dat haar 200-jarig bestaan viert. Naast sprint-etappes en een tijdrit staan er alternatieve versies van de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race op het programma.

Zie ook: Rabobank Gouden Pijl Emmen.

De finish is zondag 17 augustus in Sittard. De Eneco Tour maakt deel uit van de UCI World Tour. Het is verdeeld over 6 ritten en 1 tijdrit. Het deelnemersveld liegt er niet om, met toppers als Tom Dumoulin, Philippe Gilbert, Lars Boom (winnaar Eneco Tour 2012), Fabian Cancellara, Zdenek Stybar (wereldkampioen veldrijden 2013) en Bauke Mollema. Na een dag door Zeeuw-Vlaanderen gaat de tweede etappe op dinsdag van Waalwijk naar Heusden. Woensdag vindt in Breda de individuele tijdrit plaats. Donderdag gaan de renners in België de kust langs van Koksijde naar Ardooie en de dag erop vertrekken en eindigen ze in Geraardsbergen, met een tocht door de Vlaamse Ardennen. Zaterdag is de koninginnerit van Heerlen naar het Belgische Aywaylle en zondag eindigt de Eneco Tour met een etappe door het Limburgse heuvellandschap, van het Belgische Riemst naar Sittard-Geleen.

Lees ook:BinckBank Tour – opvolger Eneco Tour – start maandag 7 augustus
Lees ook:Eneco Tour 2016 maandag in Bolsward van start gegaan
Lees ook:Eneco Tour 2012
Lees ook:Eneco Tour 2015 start in Friesland
Lees ook:Eneco Tour 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>