Eneco Tour 2012

Maandag 6 augustus 2012 klinkt in Waalwijk het startschot van de Eneco Tour, de jaarlijkse meerdaagse wielerronde door Nederland en België (2013: klik hier). De finish is zondag 12 augustus op de beroemde Muur van Geraardsbergen in Vlaanderen. De meest opvallende deelnemer is de Spanjaard Alberto Contador. De tweevoudig kampioen van de Tour de France maakt hiermee zijn rentree na een dopingschandaal. De Eneco Tour maakt deel uit van de UCI World Tour. Het parcours van ruim 1130 kilometer is verdeeld over 5 ritten, 1 ploegentijdrit en 1 tijdrit.

De eerste etappe gaat over ruim 200 kilometer van Waalwijk naar Middelburg. Dinsdag volgt een ploegentijdrit in Sittard. Woensdag en donderdag gaat de tocht door België: woensdag voor een deel door Zuid-Limburg en over Nederlands enige serieuze kolletje, de Cauberg in Valkenburg, en donderdag de aankomst de aankomst in Bergen op Zoom. Vrijdag start de Eneco Tour in Woensdrecht en loopt door Zeeland, de Westerscheldetunnel en eindigt in België. Bij de zuiderburen werken de renners de rest van het parcours af.

Lees ook:BinckBank Tour – opvolger Eneco Tour – start maandag 7 augustus
Lees ook:Eneco Tour 2016 maandag in Bolsward van start gegaan
Lees ook:Eneco Tour 2014
Lees ook:Eneco Tour 2013
Lees ook:Middelburg in de ban van de Eneco Tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>