Tiende Drakenbootfestival Apeldoorn

Vrijdag 27 tot en met zondag 29 juni vindt in Apeldoorn voor de tiende keer het Grolsch Drakenbootfestival plaats (2015: klik hier), met drakenbootraces, muziek en activiteiten op de kanaaloevers van de stad. Het feestweekend opent met ‘Drakenboot in Concert’, dit jaar met onder andere Guus Meeuwis. Op zaterdag en zondag zijn de racewedstrijden op het Apeldoorns Kanaal, tussen ongeveer 11.00 en 19.00 uur.

Aangevoerd door luid tromgeroffel en aangemoedigd door het publiek aan de kant, peddelen de teams van 16 peddelaars en 1 trommelaar per drakenboot zich een slag in de rondte. Zo’n 110 teams gaan de strijd aan. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes en is er straattheater, een braderie, kindervertier en ‘Drakenland’, een kleurrijke wereld vol prinsen, prinsessen, piraten en drakenjagers. Zaterdag worden de wedstrijden afgesloten met een feestavond. Op beide avonden zijn de kwart finales van het WK-voetbal op een groot scherm te bolgen, zondag om 18.00 uur Oranje tegen Mexico. Het festivalterrein aan de Kanaaloevers is gratis toegankelijk, voor het avondprogramma zijn tickets nodig.

 

Lees ook:Grolsch Drakenbootfestival Apeldoorn 2015
Lees ook:Drakenbootfestival Apeldoorn
Lees ook:Drakenboot Festival Apeldoorn
Lees ook:Drakenboot Festival Apeldoorn 2012
Lees ook:Op avontuur met PLAYMOBIL in Speelgoedmuseum Deventer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>