Nacht van Oranje 2014 en Kennedymars in Emmeloord

imagesOp Koningsnacht, vrijdag 25 april, bruist Emmeloord als ieder ander jaar van de activiteiten. Aan de vooravond van de allereerste Koningsdag is het niet anders: Emmeloord kent al jaren de populaire Xantes Nacht van Oranje, een gratis evenement voor jong en oud, met een keur aan artiesten en een stratenfestival op De Lange Nering, De Deel en het Kettingplein. De popgroep 3J’s uit Volendam komen als hoofdact op De Deel. Op de Beursstraat start om 22.00 uur de Kennedymars.

Deze nachtwandeling van 80 kilometer wordt voor de vijfde maal in de Noordoostpolder gelopen.  De naam gaat terug naar 1§963, toen de Amerikaanse president Kennedy zei dat iedere gezonde ambtenaar in 20 uur 50 mijl (80 kilometer) moest kunnen lopen. De route loopt door de elf dorpen en langs de tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is.

Lees ook:Nacht van Oranje Emmeloord met paalzitten en Kennedymars
Lees ook:Nacht van Oranje en Kennedymars 2012 in Emmeloord
Lees ook:Tulpenfestival 2014 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival 2015 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>