Oude stadion ADO Den Haag gesloopt

imagesCACSHU2HVoetbalclub ADO Den Haag zit sinds 2007 in het nieuwe Kyocera stadion op industrieterrein Forepark aan de rand van de stad. Het oude stadion in het Zuiderpark is gesloopt; donderdag verdween het laatste restant onder de slopershamer: de hoofdtribune. Op de kassahuisjes uit 1924 na, staat er volgende week niets meer dat aan het stadion herinnert. Het Zuiderparkstadion was sinds 1925 de thuisbasis van ADO.

Op de vrijgekomen plek komt een hypermoderne sportcampus die in 2016 klaar moet zijn. De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan gaan er studenten opleiden, onder andere tot docent lichamelijke opvoeding. Ook komt er een topsporthal met tribunes voor 3500 toeschouwers, waar nationale wedstrijden kunnen plaatsvinden. Verder komen er onder meer een turnzaal en ruimte voor judo en karate. Buiten worden acht voetbalvelden aangelegd (onder andere voor de jeugdopleiding van ADO) en een kunstgrasveld voor hockey en tennis.

Lees ook:Stadion ADO Den Haag heet nu Kyocera Stadion
Lees ook:Varsity – studentenroeiwedstrijd op Amsterdam-Rijnkanaal
Lees ook:Grote Paasprijs paardenrenbaan Duindigt
Lees ook:Nationale Spelen 2014 in Fryslân
Lees ook:Nationale Sportweek 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>