EK Schoonspringen en Synchroonzwemmen 2012 in Eindhoven

Dinsdag 15 tot en met Pinksterzondag 27 mei 2012 is het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven het domein van het EK Schoonspringen en Synchroonzemmen 2012. Van 15 tot en met 20 mei zijn alle Europese toppers in het schoonspringers in de lichtstad, van 22 tot en met 27 mei de beste synchroonzemmers (programma: zie website). Voor veel toppers is deze EK de laatste kans om te oefenen voor de Olympische Spelen in juli in Londen.

De atleten die al geplaatst zijn, zullen Eindhoven zien als generale repetitie voor Londen. De Nederlandse springers Yorick de Bruijn en Inge Jansen proberen een ticket voor de Olympische Spelen in Londen veilig te stellen, net als het nationale synchroonduo. De finales schoonspringen zijn op zondag 20 mei. Het toernooi wordt spetterend afgesloten op zondag 27 mei. Tickets: zie website.

Lees ook:Amsterdam Swim Cup 2012
Lees ook:Amsterdam Diving Cup 2014
Lees ook:Olympische Spelen op grote schermen in NS-stations te zien
Lees ook:Inge de Bruin beste zwemster vorige decennium
Lees ook:EK Zwemmen in Eindhoven: nieuwtjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>