EK Boksen voor vrouwen in Rotterdam

Zondag 16 tot en met zondag 23 oktober 2011 (tijdens de herfstvakantie)  vindt in Rotterdam het Europees Kampioenschap (EK) Boksen voor Vrouwen 2011 plaats. Topsportcentrum Rotterdam huisvest het evenement, dat één van de eerste Olympische kwalificatiemomenten voor het Europese continent is. In totaal nemen circa 150 vrouwen deel in 11 gewichtsklassen.  Maandag beginnen de kwalificatieronden, donderdag is rustdag, vrijdag zijn de halve finales en zaterdag de finales. Tickets en tijden: zie website. Het EK geeft extra luister aan de viering van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Boksbond.  

 

In augustus werd bekend dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) drie klassen toevoegt aan het vrouwenboksen: 48-51 kg, 56-60 kg en 69-75 kg. Voor elke categorie kunnen zich 12 vrouwen kwalificeren. Tijdens de Olypmpische Spelen in Londen staat het boksen voor vrouwen voor het eerst op de agenda. Bij de Spelen van 1904 in het Amerikaanse St. Louis was het een demonstratiesport, maar de dames moesten er 108 jaar op wachten om op de Spelen te komen knokken. Inmiddels telt het vrouwenboksen in meer dan 120 landen circa een half miljoen geregistreerde boksers. De Nederlandse vereniging van Olympische deelnemers (NVOD) is zaterdag 22 oktober te gast. Onder leiding van oud-zwemkampioen Ada Kok houdt het haar besloten jaarvergadering in het Topsportcentrum en zal daarna aanwezig zijn bij de finales.

Lees ook:REAAL Tennis Masters 2009 Rotterdam
Lees ook:REAAL Tennis masters Rotterdam
Lees ook:NK Judo Dames in Rotterdam
Lees ook:KNLTB Tennis Masters 2013 in Rotterdam
Lees ook:Halve finales EK badminton Almere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>