Amsterdam Marathon 2011

Zondag 16 oktober 2011, aan het begin van de herfstvakantie, vindt de 36e editie plaats van de Amsterdam Marathon (2013: klik hier). Dit jaar heeft de Atletiekunie het Nederlands Kampioenschap (NK) de marathon aan de hoofdstad toegekend. Het hardloopevenement blijft (met dit jaar in totaal 31.500 deelnemers) groeien: werd in 2010 voor de marathon de magische grens van 10.000 gehaald, zondag verschijnen 12.000 renners aan de start.

De Amsterdam Marathon staat bekend als snel, met een parcours langs highlights als het Rijksmuseum, Museumplein, Vondelpark en Amstel. De marathon komt tweemaal langs het Rijksmuseum, de halve marathon en de 8 km Run eenmaal. Het Vondelpark is altijd vaste prik in de route, net als de tocht langs de Amstel die voor een deel het traject volgt van de marathon tijdens de Olympische Spelen in 1928. Dit jaar komen ruim 13.500 deelnemers voor de verschillende afstanden uit 83 landen naar de hoofdstad; een absoluut record, meldt de website: ‘met deze grote getallen is dit topevenement één van de grootste internationale sportevenementen van ons land’.

Start en finish zijn in het Olympisch Station. Om 9.30 uur geeft burgemeester van der Laan het startschot voor de marathon. Om 13.30 uur begint de halve marathon. De afstand over 8 km start 1010 uur en de 1K Runaway  om 10.00 uur. De Echo Mini marathon begint om 10.00, 10.45 en 13.00 uur. Bij de halve marathon en de 8 km vindt ook de Business Run plaats. Vrijdag tot en met zondag zijn Sporthallen Zuid het domein van de Marathon Expo, meeting point voor sporters die er hun startnummer kunnen afhalen, met allerlei stands en informatie over internationale marathons. De dag ervoor, op zaterdag, vindt voor de tweede keer de Good Morning City Run plaats: groepjes van 10 tot 15 personen leggen onder begeleiding van een gids een parcours af van 6,5 kilometer langs de grachtengordel, het Anne Frank Huis en de Wallen.

Lees ook:Amsterdam Marathon 2010
Lees ook:Amsterdam Marathon 2012
Lees ook:TCS Amsterdam Marathon 2017 – zondag 15 oktober
Lees ook:Zondag 16 oktober: Amsterdam Marathon 2016
Lees ook:Amsterdam marathon 2014

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdam Marathon 2011

  1. Arjan

    Het zou wel zo vriendelijk zijn als er ergens een kaartje getoond werd waar ik op kan zien welke delen van mijn stad nu weer compleet onbereikbaar zijn. Ja ik moet werken op zondag, maar kan er hoogstwaarschijnlijk niet komen. En bedankt! ga een volgende keer aub in de noord-oostpolder rennen waar niemand er last van heeft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>