Flora –en Visserijdagen Den Oever 2011

Vrijdag 2 tot en met dinsdag 6 september 2011 vinden in het Noord-Hollandse Den Oever bij de Afsluitdijk de jaarlijkse Flora –en Visserijdagen plaats (2013: klik hier). De dagen worden vrijdagavond officieel geopend met een optocht, de start van de vijfdaagse kermis en een toespraak van de burgemeester. Een gevarieerd programma biedt onder meer activiteiten, demonstraties en optredens in de bloementent en in tenten op de haven en op de kermis. Ook in verschillende cafés zijn live optredens. Zondag staat de jaarmarkt in het centrum van Den Oever. Hoogtepunt is de Vlootschouw op maandag.

Maandagochtend vinden de jaarlijkse roeiwedstrijden plaats in de haven, die ochtend ook het domein van bedrijven die met visserij te kamaken hebben. Om 10.00 uur wordt gratis vis uitgedeeld bij de visafslag. De 52ste Vlootschouw vertrekt om 13.00 uur vanuit de haven. Het publiek kan (op eigen risico) gratis meevaren op versierde vissersschepen. De dagen worden afgesloten met vuurwerk vanaf 20.30 uur. Het idee ontstond in 1959, toen Wieringers in Zeeland een vlootschouw hadden meegemaakt en dat een jaar later tijdens het Florafeest in Den Oever voor het eerst  organiseerden. Mosselbedrijven zouden naar het Noorden verhuizen, omdat de Zeeuwse zeearmen door de Deltawerken werden afgesloten.

Lees ook:Visserijdagen Den Oever 2010
Lees ook:Flora & Visserijdagen Den Oever 2012
Lees ook:Flora- en visserijdagen Den Oever
Lees ook:Koningin bezoekt Visserijdagen Den Oever
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>