Visserijdagen Den Oever 2010

Vrijdag 27 tot en met maandag 30 augustus 2010 vinden in het Noord-Hollandse Den Oever (bij de Afsluitdijk) de jaarlijkse Flora –en Visserijdagen plaats (editie 2013: klik hier). Hoogtepunt is de 51ste Vlootschouw op maandag. Het idee ontstond in 1959: toen Wieringers in Zeeland een vlootschouw hadden meegemaakt en dat  het jaar erop organiseerden tijdens het Florafeest in den Oever. Mosselbedrijven zouden naar het Noorden verhuizen, omdat de Zeeuwse zeearmen door de Deltawerken werden afgesloten.

 

Naast de vlootschouw is er vier dagen van alles te beleven: oude ambachten, kermis, sport, vispromotie, rondvaarten, demonstraties van de Koninklijke Marine en de reddingsmaatschappij K.N.R.M., modelkotters en meevaren. Op sportgebied vinden zaterdagavond vindt buiten Den Oever een wielerkoers plaats en maandagochtend zijn er roeiwedstrijden in de vissershaven. Zondag vindt de oude ambachtenmarkt plaats en is er muzikaal vertier. De Vlootschouw begint maandag om 13.00 uur. Het publiek kan gratis meevaren op de versierde vissersschepen over de Waddenzee.

Lees ook:Koningin bezoekt Visserijdagen Den Oever
Lees ook:Flora- en visserijdagen Den Oever
Lees ook:Flora –en Visserijdagen Den Oever 2011
Lees ook:Flora & Visserijdagen Den Oever 2012
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>