Amstel Gold Race 2011 – de Toerversie

Zaterdag 16 april 2011, een dag voor de Amstel Gold Race, vindt de tourversie plaats: de mooiste en zwaarste toerklassieker van Nederland (2013: klik hier). Deelnemers kunnen meedoen aan zes verschillende afstanden die allemaal door het Limburgse landschap lopen (65, 100, 125, 150, 200 en 250 kilometer). Het animo was ongekend: de toerversie is uitverkocht. Op zo’n 70.000 belangstellenden kunnen  ‘slechts’ 12.000 deelnemers meedoen.

 

‘We realiseren ons dat er veel teleurgestelde fietsers zijn die graag hadden meegereden’, meldt de organisatie, die ‘een uitgebreide evaluatie zal maken om te kijken hoe de inschrijving kan verbeteren: ‘Dat we het volgend jaar anders gaan doen, staat wel vast’, aldus de organisatie op de website. Start en finish zijn in het Limburgse Valkenburg aan de Geul de Cauberg is als vanouds het decor van de eindspurt, net als bij de ‘echte’ Amstel Gold Race op zondag 17 april.

Lees ook:Amstel Gold Race Toerversie 2014
Lees ook:Zaterdag 16 april: Amstel Gold Race Toerversie 2016
Lees ook:Amstel Gold Race Toertocht 2013
Lees ook:Amstel Gold Race Toertocht 2012
Lees ook:Amstel Gold Tour en Amstel Radler Challenge

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>