Amstel Gold Tour en Amstel Radler Challenge

Zaterdag 18 april, een dag voor de Amstel Gold Race, vindt de tourversie plaats (2016: klik hier). De Amstel Gold Race Toerversie geldt als de mooiste en zwaarste toerklassieker van Nederland. Start en finish zijn in het Zuid-Limburgse Valkenburg aan de Geul. Deelnemers kunnen meedoen aan zes verschillende afstanden die allemaal door het Limburgse landschap lopen (65, 100, 125, 150, 200 en 240 kilometer).

Iedere afstand start bij de Polfermolen in Valkenburg en eindigt bovenop de Cauberg: als vanouds het decor van de eindspurt, net als bij de ‘echte’ Amstel Gold Race op zondag. De aankleding en ambiance zijn zoals bij de Amstel Gold Race op zondag. De beklimmingen in de verschillende routes verschillen per afstand. Ook dit jaar vindt er een loting plaats onder alle ingeschreven deelnemers. De inschrijving is gesloten. Startbewijzen liggen klaar vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 05.30 tot 11.00 uur. De eerste afstand start om 06.30 uur.

De NOS waarschuwt: ‘Pas op voor fietsendieven tijdens de Amstel Gold Race!’ De avond ervoor, op vrijdag 17 april, daagt schaatser Mark Tuitert ex-prof-wielrenner Michael Boogert en andere wielrenners en schaatsers uit op het tegen op te nemen om de Cauberg op te sprinten, tijdens de Amstel Radler Challenge.

Lees ook:Amstel Gold Race Toerversie 2014
Lees ook:Zaterdag 16 april: Amstel Gold Race Toerversie 2016
Lees ook:Amstel Gold Race Toertocht 2013
Lees ook:Toerversie Amstel Gold Race
Lees ook:Amstel Gold Race Toertocht 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>