City-Pier-City Loop 2011

IMG_20161012_150841Zondag 13 maart 2011 vindt in Den Haag voor de 37e maal de ABN AMRO City-Pier-City Loop plaats: de jaarlijkse hardloopwedstrijd van Den Haag, met als hoogtepunt de halve marathon (2013: klik hier). Naast deze afstand zijn er ook wedstrijden over vijf en tien kilometer en zijn er kinderlopen van één, twee en een halve kilometer. Dit traditionele familie-evenement in Den Haag trekt ieder jaar tienduizenden deelnemers en bezoekers, maar daarnaast  gaat de stad er  prat op het snelste halve marathonparcours ter wereld te hebben: in 2007 liep Samuel Wanjiru  hier een wereldrecord.

 

De City-Pier-City Loop is het grootste jaarlijkse sportevenement in Den Haag. Langs het parcours is het één groot feest, met verschillende bands om er bij de toeschouwers de sfeer in te houden. Alle startnummers zijn uitverkocht, meldt de organisatie. Er is een recordaantal van 30.000 inschrijvingen voor de hardloopwedstrijd. Het nieuwe parcours behoudt de start en finish op één centraal punt: de Koningskade langs het Malieveld: het kloppend hart van het evenement, waar ook de prijsuitreikingen plaatsvinden. Vanaf het Malieveld is het slechts enkele tientallen meters lopen naar de start. Ophalen van startnummer, na-ínschrijven, omkleden en prijsuitreikingen vinden hier plaats. De ABN AMRO Halve Marathon begint om 14.30 uur, de AD Dunea 10 km om 13.00 uur en de West 5 km Loop om 12.00 uur. Voor de jeugd begint om 11.00 uur de Ernst & Bobbie Kinderloop van 1 km en om 11.30 uur de 2,5 km Jeugdloop, met een half uur van tevoren warming-ups voor de kinderen.

Lees ook:City-Pier-City Loop Den Haag
Lees ook:City-Pier-City Loop 2012 Den Haag
Lees ook:City Pier City Loop in Den Haag
Lees ook:Zondag 6 maart: City-Pier-City Loop Den Haag
Lees ook:CPC-Loop Den Haag 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>