City Pier City Loop in Den Haag

IMG_20161012_150841Zondag 10 maart 2013 beleeft Den Haag de 39e editie van de ABN AMRO City-Pier-City Loop (2014: klik hier). De hardloopwedstrijd is met 150.000 bezoekers het grootste jaarlijkse evenement van de Hofstad. De loopbelevenis zit diep geworteld in de stad: gemeente, diensten, scholen en bewoners omarmen deze Haagse traditie. Helaas is de winter terug: het wordt mar drie graden, maar met een stevige noordoostenwind voelt het aan als min zes. Het dreigt dan ook de koudste CPC-Loop te worden in de geschiedenis van de Haagse Halve Marathon, maar de tocht gaat wel gewoon door.

De organisatie raadt deelnemers en toeschouwers aan de weersituatie in de gaten te houden en zich erop te kleden. Het Malieveld is het kloppend hart van de sportdag, met start en finish, kleedruimte en lockers, wedstrijdsecretariaat, warming-ups, horeca en allerlei activiteiten. Langs het parcours en op het Malieveld is het feest, met verschillende bands om er bij lopers en de toeschouwers de sfeer in te houden. Het hoogtepunt, de halve marathon, begint om 14.30 uur.  maar er zijn meerdere afstanden: vijf kilometer (start 11.30 uur), tien kilometer (start 12.30 uur), een kinderloop (start 10.30) en een jeugdloop (start 11.00 uur). Pieter-Christiaan, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, doet voor de 13e keer mee in Den Haag.

Lees ook:CPC-Loop Den Haag 2014
Lees ook:Zondag 6 maart: City-Pier-City Loop Den Haag
Lees ook:CPC-Loop Den Haag 2015
Lees ook:Fortis City-Pier-City Loop Den Haag
Lees ook:City-Pier-City Loop 2012 Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>