Nazomerfestival Purmerend

Dit jaar bestaat Purmerend 600 jaar:  de jaarlijkse Nazomerfeestweek is dan ook extra feestelijk, van zaterdag 4 tot en met zondag 12 september 201, met  spektakel, sport, dieren en muziek. Een van de hoogtepunten is ‘Purmerend onder Stoom’ op zaterdag 4 en zondag 5 september, met   stoomwalsen, -locomotieven -en machines in de binnenstad,  een stoomtrein tussen de Kaasmarkt en de Koemarkt en stoomschepen langs de Kanaalkade.

 

Op sportgebied zijn er toernooien voor jong en oud, zoals tafeltennis, handbal, skeeler en voetbal, maar ook een tophockeywedstrijd, de Marktstad-run op zondag 5 september, zaterdag 11 september het Beach Volleybaltournooi en de dag erop het Concours Hippique, de wielerronde en de prestatietocht op de step van Amsterdam naar Purmerend, naar het beroemde liedje ’Op de step’ van Wim Sonneveld uit ‘Ja Zuster Nee Zuster’. Jaarlijks terugkerende onderdelen zijn de pijprookwedstrijd op maandag, dinsdag het standwerkerconcours, steenwerpen en de kunst –en cultuurmarkt op de laatste zondag, donderdag de 100ste jaarlijkse Veetentoonstelling en vrijdag de lappendag. Donderdagmiddag vindt op de Nieuwstraat de 138e editie van de kortebaandraverij plaats en een harddraverijfestival, met het Mega Muziekfestival op de Koemarkt vanaf 18.00 uur. Monique Smit presenteert de show, met optredens van onder andere Djumbo en Gerard Joling.

Lees ook:TROS Muziekfeest op Koemarkt in Purmerend
Lees ook:Reuring Purmerend 2010
Lees ook:Eerste TROS Muziekfeest op het Plein 2013 in Purmerend
Lees ook:Rolde Paardenmarkt en feestweek
Lees ook:Reuring Purmerend 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>