Grand Départ Rotterdam start met tourtocht

IMG_20160609_131308Rotterdam maakt zich op voor Le Grand Départ van de 97e editie van de Tour de France, met op zaterdag 3 juli de proloog door de stad en de dag erop de start van de eerste etappe naar Brussel (2015: klik hier). Donderdag start vanaf 09.30 uur de Grand Départ Toertocht op het plein voor De Kuip en eindigt bij Ahoy: het epicentrum van de Tour in Rotterdam.

Er zijn drie parcours uitgestippeld die deels langs de parcours van de tijdrit en de eerste etappe lopen, van 40, 70 en 120 kilometer. De toertocht sluit om 17.3 0uur. ’s Avonds worden de coureurs en de ploegen gepresenteerd. Om 16.00 uur begint een voorprogramma op het Willemsplein, twee uur later de presentatie en vanaf 20.00 uur gratis optredens van onder andere Blöf, Candy Dulfer, Laura Fygi en DJ Ronald Molendijk. Vrijdagmiddag is de WK kwartfinale Nederland-Brazilië live te volgen op megaschermen in het toerdorp in het Zuiderpark en vindt een vrouwentijdrit plaats over het parcours dat de mannen een dag later afleggen.

Van 1 tot en met 4 juli zijn er twee festivallocaties; het Willemsplein (People Village Noord) en evenementenpark Zuiderpark (People Village Zuid). Daarnaast kan iedereen in drie People Villages terecht voor ontspanning, activiteiten en vermaak: op het Willemsplein, in het Zuiderpark en in Hoogvliet. Het motto is New Energy: meer bewegen, aandacht voor sport, jongeren en gezondheid en extra aandacht voor het milieu.

Lees ook:Start Tour de France Rotterdam met voorpret en tourtocht
Lees ook:Grand Départ Rotterdam – de proloog
Lees ook:Tour de France eerste etappe Rotterdam naar Brussel
Lees ook:Start Tour 2012 op steenworp afstand van Nederland
Lees ook:Tour de France begint met proloog Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>