Tour de France eerste etappe Rotterdam naar Brussel

IMG_20160609_125632Rotterdam is in de ban van de 97e editie van de Tour de France: Le Grand Départ. Zaterdag 3 juli 2010 vindt de proloog plaats door de havenstad (2015: klik hier). Wie wint, mag zondag de gele trui dragen in de eerste etappe richting Brussel. De start van de Tour de Ville op zondag 4 juli is midden op de Erasmusbrug. Het parcours loopt via de Zeeuwse eilanden naar Brussel. Na de gebruikelijke reclamekaravaan begint de ceremonie van de eerste etappe om 12.00 uur op de Erasmusbrug; het officiële startschot is om 12.20 uur op de Groene Kruisweg.

De tocht loopt door Hoogvliet (12.30 uur), Spijkenisse, Hellevoetsluis (rond 12.50 uur), Haringvlietdam (iets na 13.00 uur), Brouwersdam (circa 13.20 uur), via de N57 op Schouwen-Duiveland richting Oosterscheldekering en Neeltje Jans (circa 13.55 uur), de Oost-westweg op Noord-Beveland, de Zandkreekdam en Deltaweg richting Goes (iets na 14.30 uur), via de oude rijksweg door Goes naar Kapelle en Reimerswaal; rond 16.15 uur verlaten de renners ons land. De etappe loopt via Antwerpen naar  Brussel en komt daar rond 17.15 uur aan. De wegen van het parcours zijn enkele uren van de dag voor alle verkeer afgesloten. Het is dan niet mogelijk het parcours gelijkvloers te kruisen.

Lees ook:Tour de France 2010 begint met rondje Rotterdam
Lees ook:Delta Tour Zeeland 2010
Lees ook:Tour de France begint met proloog Rotterdam
Lees ook:Tweede etappe Tour de France Utrecht – Neeltje Jans: de route
Lees ook:BinckBank Tour – opvolger Eneco Tour – start maandag 7 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>