Marathon Hoorn 2010

Zondag 16 mei 2010 wordt niet alleen in Leiden hardgelopen: ook de Marathon Hoorn vindt plaats, voor de zesde keer (2014: klik hier). Omdat ook voetbalclub Hollandia een thuiswedstrijd speelt, wordt veel publiek in de stad verwacht. Net als vorig jaar loopt het parcours van de hele en de halve  marathon via de dijk langs het Markermeer langs Scharwoude naar Etersheim (onder Schardam) en terug: de hele marathon tweemaal. De dijk tussen Hoorn en Warder is zondag afgesloten voor het verkeer; in de binnenstad van Hoorn zijn tussen 8.30 en 17.00 uur veel straten afgesloten.

 

Zoals gebruikelijk is de finish in het historische stadshart op de Roode Steen. Dit jaar ligt het accent op het lokale karakter: er zullen dan ook geen gastlopers uit Afrika aan de start verschijnen. De recreant staat dit jaar voorop: dat wordt onderstreept door een extra rondje langs het Kleine Noord van de 10 kilometer. Net als in Leiden worden bewoners langs de route gestimuleerd de lopers aan te moedigen; de Kleine Oost is ieder jaar feestelijk versierd. Na-inschrijving kan zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur en nog op de dag zelf bij Sportinstituut Frits van der Werff. De marathon start om 10.30 uur, de halve marathon om 11.15 uur en de 10 kilometer om 11.30 uur.

Lees ook:Marathon Hoorn 2014
Lees ook:Marathon Hoorn: mooie reputatie opgebouwd
Lees ook:Zondag 18 mei: Leiden Marathon 2014
Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:Leiden marathon 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>