WK Shorttrack teams in Thialf IJsstadion

Alle ogen van schaatsminnend Nederland zijn dit weekend gericht op de WK afstanden in Vancouver, Canada. Maar in ons eigen Thialf IJsstadion in Heerenveen vindt 14 en 15 maart 2009 ook een niet onaardig schaatsevenement plaats: het WK Shorttrack Teams. De beste acht landenteams bij de dames en de heren treden aan. Nederland kwalificeerde zich door in het landenklassement van de wereldbeker bij de beste acht te eindigen, maar was als gastland sowieso rechtsreeks geplaatst.

Vier landenteams van vijf schaatsers strijden over de afstanden 500, 1000, 3000 en de aflossing met elkaar om de winst. Het shorttrack schaatsen verschilt nogal van de reguliere schaatswedstrijden. Zaterdagmiddag worden de kwalificatiepoules gereden, zaterdagavond de herkansingen en zondag de finales. Het shorttrack schaatsen kent A -en B finales: voor respectievelijk de plaatsen 1-4 en 5-8. Toegang kost € 7,50 aan de deur; kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Lees ook:WK Shorttrack 2017 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Sjinkie Knegt tijdens finale Worldcup Shorttrack in Dordrecht geblesseerd afgevoerd
Lees ook:Vrijdag 12 februari begint in Dordrecht de finale ISU Worldcup Shorttrack
Lees ook:ISU EK Shorttack in Dordrecht
Lees ook:Titanenstrijd om Olympische tickets in Thialf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>