Marathon Leiden: feestelijke sfeer

editie 2007Op zondag 18 mei vindt in Leiden de 16e Marathon Leiden plaats. Start en finish zijn bij het Stadhuis in de Breestraat in het centrum (2013: klik hier). De weersvoorspellingen zijn goed: 19 graden en een zwak windje. De Leiden Marathon is bekend om zijn bijzondere sfeer door de tienduizenden toeschouwers die de duizenden lopers naar de finish toeschreeuwen en de vele bands die langs het parcours de boel opvrolijken. Al sinds de eerste keer in 1991 heeft de Leiden Marathon na afloop een feest voor de lopers en vrijwilligers: een traditie die is komen overwaaien uit de Big Apple. Dat feest wordt gehouden in Koetshuis De Burcht op de Burgsteeg.

editie 2006De hele en halve marathon starten om 10.30 uur. Een kwartier later begint de kinderloop, om half 2 uur de 5 km en om half 3 de 10 km. Daarnaast is er een businessloop: deze deelnemers worden ontvangen in een tentenkamp op de Garenmarkt (het Centocor Businessdorp). Een aantal oud-winnaars en winnaressen verschijnt dit jaar aan de start: die van de laatste marathon komen terug om hun titel te verdedigen. Inschrijven kan tot op de dag zelf in winkels in Leiden. Voor- en na-inschrijving en het afhalen van de startnummers kan in het Kamerlingh Onnes gebouw op de Steenschuur. Voor de treinreizigers: in het weekend van 17 en 18 mei rijden er door werkzaamheden op het spoor geen treinen tussen Haarlem en Leiden.

Lees ook:Marathon Leiden: ‘mooiste finish van Nederland’
Lees ook:Marathon Leiden 2010
Lees ook:Marathon Leiden 2011
Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:Leiden Marathon 2012

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Marathon Leiden: feestelijke sfeer

  1. Koen

    Geef mij maar de Marathon van Hoorn!!!!

      /   Reply  / 
  2. francy pleij

    Vanuit Groningen ben ik (als geboren Leienaar) de 10 km komen lopen,samen met mijn zoon (geboren grunniger!). Ik vond de sfeer in de stad geweldig en wil dan ook al die mensen, en kinderen, langs de kant van het parcours, bedanken voor hun bijdrage aan een geweldige dag. Wat een sfeer!!!Ook de organisatie verliep goed. Ik had de indruk dat dat beter was dan vorig jaar. volgend jaar maak ik weer de hele reis vanuit het hoge Noorden!!
    Groeten,
    Francy Pleij en Michiel van Bommel.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Marathon Hoorn: mooie reputatie opgebouwd | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>