Koning en koningin bezoeken Zeeuws-Vlaanderen en openen Sluiskiltunnel

260px-LocatieZeeuwsVlaanderenDinsdag 19 mei brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een streekbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen. Ze bezoeken achtereenvolgend Hulst, Terneuzen en Sluis. Aan het eind van het bezoek verricht de koning de officiële opening van de nieuwe Sluiskiltunnel. Iedere gemeente behandelt een actueel thema: Hulst ‘doet’ wonen, Terneuzen werken en Sluis recreëren. De centrale vraag en het thema van het streekbezoek is ‘Waar ligt de grens?’ Zeeuw-Vlaanderen is het meest Belgische stukje Nederland, ingebed tussen de Westerschelde en België. Hier ligt de grens tussen land en water, tussen stad en land, tussen landbouw en industrie.

Het koninklijk paar wordt ontvangen op locaties die aansluiten bij de thema’s: in de gemeente Hulst in woonzorgcentrum De Blauwe Hoeve, in de gemeente Terneuzen in het Industrieel Museum Zeeland (in Sas van Gent) en in de gemeente Sluis bij de getijdenduiker ‘het Killertje’ en strandpaviljoen Het Halve Maantje (in Breskens). De nieuwe Sluiskiltunnel onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen belooft een grote verbetering voor de infrastructuur en de doorstroming van verkeer in Zeeuws-Vlaanderen. De tunnel is een verbinding tussen de A58 op Zuid-Beveland en de E34 in Vlaanderen, via de N61 naar de Westerscheldetunnel en N62 naar België.  Woensdag 20 mei heeft het publiek (nog) één keer de gelegenheid de tunnel lopend te verkennen, tijdens de Open Dag van 15.00 tot 21.00 uur.

Zie ook: Beatrix bezoekt Long Live Arts en Máxima en Mathilde openen Vormidable

Lees ook:Zeeuw-Vlaanderen viert 200-jarig jubileumfeest
Lees ook:Estafetteloop Zeeuws Vlaanderen is terug
Lees ook:Internationaal Folklore Festival in Sas van Gent
Lees ook:Nieuwe ZeelandPas vanaf 1 maart verkrijgbaar
Lees ook:Mosselfeesten in Mosselstad Philippine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>