Aardbeving Groningen tijdens gasdebat Tweede Kamer

provincie-groningen[1]Donderdag rond 17.00 uur, op het moment dat in de Tweede Kamer een fel debat plaatvond over de gevolgen van de gaswinning in de provincie Groningen, werd de omgeving van Hoogezand getroffen door een aardbeving. De aardschok was met 1,9 op de schaal van Richter niet sterk en richtte ‘alleen’ schade aan bij het zandsculpturen in SculpturePark in Zuidlaren, maar het tijdstip was bijna symbolisch te noemen.

De Groningers willen dat de gaswinning – de oorzaak van alle aardbevingen in het noorden – helemaal wordt stopgezet, maar minister Kamp (VVD) van Economische Zaken houdt een slag om de arm. Pas in juli wil hij een definitief besluit nemen over hoeveel minder gas mag worden gewonnen. Critici verwijten hem uitstel en noemen het ‘een typisch Haagse manier om problemen uit de weg te gaan’.

Lees ook:Groningen kan zwaardere aardbevingen verwachten dan Kamp in brief zegt
Lees ook:Fakkeloptocht Loppersum verplaatst naar Groningen Stad
Lees ook:Vrijdag 15 januari: Fakkeltocht ‘GAS TERUG’ in Groningen
Lees ook:Bodem Franeker zakt te snel door gaswinning
Lees ook:Aardbeving schrikt Noord Groningen wakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>