Herdenking Els Borst in Domkerk Utrecht

download (1)Zaterdag 15 februari vindt in de Domkerk in Utrecht een herdenkingsdienst plaats voor oud-minister Els Borst. Dat heeft de familie in een rouwadvertentie in de volkskrant laten weten. Daarna wordt ze in besloten kring begraven. De D66-politica werd maandagavond dood in haar garage bij haar woning in Bilthoven gevonden. Waarschijnlijk is ze door een misdrijf om het leven gekomen.

Dat blijkt volgens de politie uit onderzoeksresultaten. Al snel na haar dood wist de politie te melden dat Borst geen natuurlijke dood was gestorven. Haar lichaam werd voor verder onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut overgebracht. Daar bleek dat het letsel op haar lichaam heeft geleid tot haar dood. Op basis van nader forensisch onderzoek en in en om de woning gedaan sporenonderzoek is de conclusie getrokken dat een misdrijf ‘het meest waarschijnlijke’ is. Het onderzoek wordt door eenteam van 30 rechercheurs voortgezet. Het lichaam van Els Borst is inmiddels vrijgegeven: er is geen nader onderzoek meer nodig, aldus een politiechef. De politie vraagt naar tips wie Els Borst na het D66-congres afgelopen zaterdag in de Amsterdamse Beurs van Berlage nog heeft gezien.

Lees ook:Els Borst (D66) overleden
Lees ook:Details bloedbad Alphen druppelen binnen
Lees ook:Schapen vermoord in Dwingeloo
Lees ook:Drie doden in Laren – politie denkt aan familiedrama
Lees ook:Nunspeet: vier gewonden na explosie in vakantiewoning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>