OV grote steden 24 uur plat op zondag 6 november

Zondag 6 november 2011 ligt het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag 24 uur plat. Medewerkers van de vervoersmaatschappijen  GVB in Amsterdam, RET in Rotterdam en HTM in Den Haag gaan dan opnieuw staken. Een etmaal lang rijden er geen trams, bussen en metro’s in de drie grote steden. Dat meldt Abvakabo FNV. 

De bond zegt te hebben gekozen voor een zondag om werknemers en scholieren niet de dupe te laten worden. De acties moeten halverwege de nacht van zaterdag op zondag moeten beginnen: het leeuwendeel van het uitgaanspubliek is dan al thuis van een avondje stappen. Medewerkers van de drie vervoersmaatschappijen voeren al maanden actie tegen de verplichte openbare aanbesteding en de bezuinigingsplannen die het kabinet wil doorvoeren. Ook in februari, april en juni waren er al stakingen. Mocht minister van Verkeer Melanie Schultz van Haegen (VVD) toch willen praten met de bonden, dan worden de acties afgeblazen, meldt de Abvakabo.

Lees ook:Gratis OV grote steden met Sinterklaas
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat
Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november
Lees ook:Opnieuw acties OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:Staking OV gaat voorlopig niet door

1 Reacties // Reageer

One thought on “OV grote steden 24 uur plat op zondag 6 november

  1. Therese

    Geen begrip meer voor de vervelende stakingen elke keer.
    Maak het dan een dag gratis hier dupeer je wederom de reiziger mee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>