Staking OV gaat voorlopig niet door

De aangekondigde 24-uursstaking van het OV in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaat voorlopig niet door. Vanmorgen voerde personeel van de drie vervoersbedrijven actie bij het ministerie van Infrastructuur. Ze zijn tegen de verzelfstandiging van het stadsvervoer en de bezuinigingsplannen. Minister Melanie Schultz van Haegen was zelf niet aanwezig: ze zit dit moment in Rusland. Als ze terug is, wil ze graag met de verschillende partijen om de tafel gaan zitten om te onderhandelen, lieten haar ambtenaren weten.

 

Volgens een woordvoerder van Abvakabo wil de minister ‘serieus kijken naar een oplossing.’ Ger Geldhof van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB zei dat dit betekent dat de aangekondigde staking in oktober niet doorgaat. ‘Maar mocht het gesprek met de minister op niets uitlopen, dan kunnen we in november alsnog besluiten te gaan staken.’ De drie vervoersbonden GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) hielden in februari, april, mei en juni ook al acties.

Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november
Lees ook:OV etmaal plat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:Gratis OV grote steden met Sinterklaas
Lees ook:Vakbond dreigt met staking openbaar vervoer
Lees ook:Openbaar vervoer Amsterdam staakt dinsdag 24 uur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>