Koningin opent opgepimpt ministerie van Financiën

Donderdag 12 maart 2009 opent koningin Beatrix het verbouwde ministerie van Financiën aan het Korte Voorhout in Den Haag. Het gebouw uit de jaren zestig van de vorige eeuw is stevig opgepimpt. De oorspronkelijke stijl is gehandhaafd, maar de gevel aan het Korte Voorhout is doorgebroken. Daardoor is een grote binnentuin toegankelijk geworden: aan dit hof ligt de hoofdingang. Het gebouw sluit hierdoor beter aan bij de Haagse binnenstad.

 

Op de hoek Korte Voorhout/Prinsessegracht is een glazen hoekbebouwing toegevoegd, dat als duidelijk landmark de entree tot de Haagse binnenstad markeert. De renovatie van het ministerie is het eerste project voor rijkskantoren in Nederland dat via een publiek-private samenwerking (PPS) tot stand kwam. Het omvat ontwerp, bouw en financiering, maar ook beheer en onderhoud voor een periode van 25 jaar. Deze vorm van aanbesteding kostte 175 miljoen euro en leverde een kostenbesparing van 15 % op in vergelijking met traditionele aanbestedingen. De renovatie begon begin 2007, maar december 2008 konden de ambtenaren weer naar hun werkplek aan het Korte Voorhout terug.

Lees ook:Tweede Kamer moet ruim vijf jaar verkassen vanwege verbouwing Binnenhof
Lees ook:Koning opent nieuwe ministeries in Den Haag
Lees ook:Koning opent nieuwbouw Hoge Raad der Nederlanden op 20 april (23 april Open Dag publiek)
Lees ook:‘Vergissingsbombardement’ op Den Haag 70 jaar geleden
Lees ook:Paleis Het Loo wegens groot onderhoud gesloten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>