Paleis Het Loo wegens groot onderhoud gesloten

Paleis Het Loo in Apeldoorn is gesloten vanwege een grondige renovatie en noodzakelijk onderhoud. Het paleis werd ruim 30 jaar geleden als museum opengesteld, is inmiddels een van de meest populaire musea van het land en is toe aan groot onderhoud: vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en verwijderen van asbest.

Tegelijkertijd wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden. Het paleis wordt ondergronds uitgebreid, de paleisvertrekken worden volledig heringericht en het voorplein wordt getransformeerd tot een vorstelijke entree. Rond Pasen moet het paleis leeg zijn: de circa 170.000 objecten worden opgeslagen in een tijdelijk depot. De tuinen en de stallen zijn tijdens Buitengewoon Open te bezichtigen van 30 maart tot en met 30 september en van 15 september tot en met 6 januari 2019. De totale renovatie moet in 2021 klaar zijn,

Lees ook:Verbouwing paleis Huis ten Bosch ‘bijna twee keer zo duur’
Lees ook:Paleis Het Loo vanaf 2018 drie jaar dicht voor verbouwing
Lees ook:Tweede Kamer moet ruim vijf jaar verkassen vanwege verbouwing Binnenhof
Lees ook:Prinsen- en Prinsessendagen op Paleis Het Loo
Lees ook:Kerst op Paleis Het Loo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>