Big Improvement Day kijkt over de kredietcrisis heen

Op de derde dinsdag in januari, de 20ste, is het opnieuw Big Improvement Day (BID) in de RAI Amsterdam (2013: klik hier). Topmensen uit de overheid en het bedrijfsleven komen bijeen om te kijken wat er goed gaat in Nederland: als het ware over kredietcrisis heen, die bestuur, bedrijfsleven en media sinds maanden in de tang heeft. De BID moet de tegenhanger worden van Prinsjesdag, de derde dinsdag in september: een dag in het jaar die in het teken staat van positief denken. Goede ideeën, inspiratie opdoen, positivisme en creativiteit staan centraal. Dat mag een lieve duit kosten: de toegangsprijs bedraagt maar liefst € 995,= en dan ook nog eens exclusief BTW.

 

Ivo Niehe interviewt Sir Richard Branson is één van de opvallende sprekers op de BID: de grondlegger van Virgin geeft voor het eerst zijn persoonlijke visie op de toekomst van Nederland, ondernemerschap, samenleving en milieu. Andere sprekers zijn onder andere de voormalige prenier van België, Guy Verhofstad, Robbert Dijkgraaf (president Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen), Dick Sluimers (voorzitter Raad van Bestuur APG Groep), Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) en vele andere topmanagers en bestuurders. De dag duurt van 9.30 tot 20.00 uur. Naast serieuze zaken biedt de BID ook entertainment, de uitreiking van de LEF Award aan de ondernemer met de meeste lef en van de ID Award voor de ondernemer met het beste idee.

Lees ook:Big Improvement Day in de RAI
Lees ook:Positief denken op Big Improvement Day
Lees ook:Openingsavond TED2016 dinsdag 16 februari bij Pathé
Lees ook:Toch een witte kerst?
Lees ook:Bezoek prinses Beatrix aan Weeshuis Buren uitgesteld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Big Improvement Day kijkt over de kredietcrisis heen

  1. Aukje Metz

    “Imagination is more important than knowledge” is de kreet waarmee je zou denken dat je wetenschappers en overheden tegen de haren instrijkt….. maar: Niets is minder waar!
    Deze kreet onderstreept de missie van Big Improvement Day. BID in het kort.
    BID heeft als doel een verbetering te bewerkstelligen. Dit wordt gedaan door de positieve energie van ondernemers, overheden en wetenschap aan elkaar te koppelen op het BID congres in de RAI. (20-01-09)
    Het startte met een “troonrede” van een paar kopstukken uit de Overheid. Echt los ging het pas toen Sir Richard Branson het podium opkwam. Niet omdat hij er nou zo’n wervelende Amerikaanse show van maakte. Nee, juist niet.
    Ingetogen, een beetje verlegen en vooral vaak hakkelend beantwoordde hij de vragen die Ivo Niehe hem stelde. Die vent is zo echt dat je wel direct in je hart moet sluiten. Geen routine in het beantwoorden van vragen maar steeds zoekend naar de juiste woorden om bij zijn gevoel te plaatsen.
    Het publiek kreeg ook de gelegenheid om vragen per sms te stellen. De gebruikelijke vragen kwamen naar voren. Totdat er ineens een vraag op het scherm kwam van twee studenten: Mogen we nu mee naar DC! “ That’s the kind of question I like” zei hij direct. “Ja natuurlijk” was het antwoord. De toon voor de rest van Big Improvement Day was gezet.
    De hele dag stond in het kader van mogelijkheden. De andere sprekers zoals Guy Verhofstadt , Theo Rinsema, Bas Verhart etcetera, pakten die lijn door en overal zag je mensen van verschillende disciplines en achtergronden met elkaar in gesprek.
    Tot slot werd de dag afgesloten met het, erg toepasselijk, Yes we can! We keken met zo’n 500 man en champagne naar de beëdiging van Obama. Ik merkte dat ik niet de enige was met kippenvel.
    Geweldig om een actieve rol te mogen hebben in de ‘kopgroep jonge visionairs’ van Big Improvement Day.
    Neem vooral een kijkje bij http://www.bigimprovementday.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>