Child in the City 2008 in Rotterdam

Jantje BetonRotterdam huisvest van maandag 3 tot en met woensdag 5 november de 4e editie van de internationale conferentie ‘Child in the City’. Het is een tweejaarlijks evenement van het European Network of Child Friendly Cities (EN CFC). Het afgelopen decennium was deze conferentie dé uitgelezen plek voor alle steden en wetenschappers die steden aantrekkelijker willen maken voor kinderen en hun gezinnen. Europese steden, maar ook uit Canada en Australië, politici, stedenbouwkundigen, buurt –en jeugdwerkers en organisaties als UNICEF, inspireren elkaar en zoeken oplossingen voor de gemeenschappelijke problemen.

'Child in the City' is een markt en een laboratorium waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld. Veel steden ontwikkelen zulke opmerkelijke projecten dat ze veel andere steden kunnen inspireren: uitwisseling van goede (maar ook slechte) praktijken en proeven. Daarvoor zijn er tal van workshops en discussierondes. De conferentie in Rotterdam besteedt extra aandacht aan twee onderwerpen: richtlijnen, waaraan kindvriendelijkheid kan worden getoetst en kindvriendelijke stedenbouwplanning. Minister Rouvoet van Jeugd & Gezin is bij de opening aanwezig. De conferentie vindt plaats in het Willem Burger Zaal Complex in Rotterdam.

Lees ook:Guus Meeuwis eregast bij landelijke première War Child schoolmusical in Bussum
Lees ook:City sightseeing nu ook in Rotterdam
Lees ook:Joop van den Ende ziek van vastgoedfraude
Lees ook:City of Dance 2015 in Middelburg
Lees ook:Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>