Zeeleeuwen Spetter Spektakel krijgt vorm in AquaZoo Friesland

images (1)De vier zeeleeuwen die onlangs arriveerden in AquaZoo Friesland en daar hun intrek namen in een nieuw waterrijk verblijf van maar liefst 1,5 hectare, laten zich vanaf vandaag zien en horen tijdens een educatieve presentatie. Bezoekers kunnen de presentatie iedere dag vanaf 16.00 uur volgen vanaf een vaste tribune. De presentatie vormt de opmaat naar het Spetter Spektakel waarvoor de zeeleeuwen momenteel in training zijn (bron: persbericht).

De zeeleeuwen Xiho en Titus zijn twee volwassen mannetjes. Zij werden de afgelopen tijd geïntroduceerd bij de jonge zeeleeuwen Teun en Sjaak (geboren in 2015) die overkwamen uit de dierentuin van het Duitse Neurenberg. Het gloednieuwe zeeleeuwenverblijf is één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld. In het Spetter Spektakel -met educatieve en speelse elementen als een voederpresentatie – vervullen de zeeleeuwen de hoofdrol. Verzorgster Lisa Schurman werkt al een tijdje met de zeeleeuwen en is razend trots op haar vier mannen: ‘Ze leren snel en pikken de trainingen goed op. Het Spetter Spektakel krijgt zo stapje voor stapje steeds meer vorm. Samen met Xiho, Tinus, Teun en Sjaak willen we de bezoekers op een interactieve manier iets leren over zeeleeuwen.’ Op de website van AquaZoo Friesland is de nieuwe promo van het park te zien.

 

Lees ook:Zeeleeuwen naar AquaZoo Friesland in Leeuwarden
Lees ook:Blijde geboorte in AquaZoo Friesland
Lees ook:Dinsdag 13 oktober opent buitenverblijf voor reuzenotters AquaZoo Friesland
Lees ook:Koningin Máxima bij lustrumconcert Leerorkest in Westergasfabriek
Lees ook:Friesland: deze zomer een compleet andere beleving ondergaan?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>