Blijde geboorte in AquaZoo Friesland

Friesland-Position[1]AquaZoo Friesland heeft er een nieuwe bewoonster bij. Alpaca Novaro beviel maandag van een gezonde dochter. Vader Nixi wordt ervan verdacht ook het andere alpacavrouwtje bezwangerd te hebben. Dus wellicht krijgt de jongste telg er binnenkort nog wel een broertje of zusje bij. Alpaca’s zijn familie van de kameelachtigen uit Zuid-Amerika en worden ook wel berglama’s genoemd. De vraag of ook alpacavrouwtje Finchen een kleintje verwacht, is niet met 100 procent zekerheid te beantwoorden.

Door de dikke vacht is dat moeilijk te constateren, maar het lijkt er wel op, gezien de omvang van de buik en het gedrag van Finchen. Na een draagtijd van zo’n 11,5 maand bevalt een vrouwelijke alpaca van één jong, dat kort na de geboorte al kan meelopen met de moeder. Novaro beviel maandag rond het middaguur van haar nog naamloze dochter. Nixi, Finchen en Novaro wonen sinds enkele maanden in AquaZoo Friesland. Zij kwamen over uit het inmiddels gesloten dierenpark Wissel in Epe. AquaZoo Friesland bestaat sinds 2003, is een dierentuin in recreatiegebied De Groene Ster ten oosten van Leeuwarden en is het hele jaar van 10 tot 17 uur geopend, in juli en augustus tot 18 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Kapelle eert Annie M.G. Schmidt met Anniedagen
Lees ook:Première ‘Moeder Courage’ in Rotterdam
Lees ook:ZooSite-Awards voor Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk
Lees ook:Zeeleeuwen naar AquaZoo Friesland in Leeuwarden
Lees ook:Gorilla geboren in Artis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>